Groen hekelt "flipflopbeleid" van Jambon

Groen verwijt Vlaams minister-president Jan Jambon een "flipflopbeleid" in de strijd tegen het coronavirus. "Gisteren riep Jambon als cultuurminister op repetities terug mogelijk te maken, vandaag wil hij alle binnenactiviteiten verbieden. Hoe verwacht je met zo'n flipflopbeleid dat de Vlaming nog begrijpt wat de maatregelen zijn en gemotiveerd blijft ze te volgen?", zo vraagt Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout zich af.

Vlaams minister-president Jan Jambon dringt aan op een versnelde nieuwe bijeenkomst van het Overlegcomité. Volgens Jambon zijn er extra maatregelen nodig om de druk op de zorgsector te verlichten. Zelf stelt hij voor om tijdelijk, tot 15 december, recreatieve indooractiviteiten op te schorten.

De oproep doet bij oppositiepartij Groen de wenkbrauwen fronsen. Zo wijst parlementslid Jeremie Vaneeckhout erop dat Jambon gisteren/dinsdag nog samen met de andere cultuurministers heeft gevraagd om cultuurrepetities opnieuw mogelijk te maken.

Volgens Vaneeckhout is het Vlaamse coronabeleid "een aaneenschakeling van improvisaties door individuele ministers". "Iedereen doet en roept precies maar wat," zegt Vaneeckhout. "Het is hoog tijd dat de Vlaamse regering orde op zaken stelt. Waar is de kapitein die ons met heldere, op wetenschap gebaseerde, richtlijnen door deze storm kan begeleiden?" 

Volgens Vaneeckhout zijn er dringend "consistente en voorspelbare maatregelen" nodig. "Op die manier komt zowel de gezondheid als het welzijn van mensen het minst onder druk. Draaien met de wind kunnen we dus missen als kiespijn", besluit de Groen-politicus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.