Griepcijfers nemen voor tweede week op rij af (Sciensano)

Het aantal mensen dat de afgelopen week met griepachtige klachten aanklopte bij de huisarts, is voor de tweede week op rij sterk gedaald. Dat meldt Sciensano. Bij de bevestigde griepgevallen gaat het om een wekelijkse incidentie van 62 raadplegingen per 100.000 inwoners, net boven de epidemische drempel.

Naast griep circuleren er ook nog steeds een aantal andere virussen die ademhalingsziekten veroorzaken, zoals het coronavirus en RSV. Het aantal personen met coronaklachten daalde, net zoals de huisartsconsultaties vanwege een vermoeden van corona. Wat betreft de druk op de huisartsen, beschouwde vorige week ongeveer een op de drie de werklast voor coronavermoedens hoog of zeer hoog.

In de eerste week van het jaar daalde het aantal RSV-infecties voor het eerst sinds de start van de epidemie opnieuw onder de epidemische drempel. Over afgelopen week zijn nog geen gegevens beschikbaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.