Gorbatsjov kampt met nierproblemen, schrijft Russisch nieuwskanaal

Michail Gorbatsjov kampt met nierproblemen. Dat schrijft het Russische nieuwskanaal Mash maandag op Telegram. "De voormalige president van de USSR moet naar de bloedzuivering", klinkt het.

Volgens het nieuwskanaal kampt de 91-jarige Gorbatsjov met terugkerende gezondheidsproblemen. Hij zou al een jaar lang voortdurend door artsen onderzocht worden. Sinds kort gaat hij naar het ziekenhuis voor nierdialyse. "Daar wordt zijn bloed gezuiverd", schrijft Mash. De nieraandoening van Gorbatsjov wordt niet officieel bevestigd.

In 1985 werd Gorbatsjov secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie en daarmee de facto leider. Hij werd in 1990 tot president van de Sovjet-Unie gekozen. Zijn inspanningen om het politieke systeem te democratiseren en de economie te decentraliseren leidden tot de val van het communisme en de verbrokkeling van de Sovjet-Unie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    20 juni 2022

    Zouden ze niet beter eerst eens het bloed van Vladimir zuiveren : het zit vol met schrapnel en clusters munitie !