Franse apothekers voor het eerst in tien jaar op straat

In verscheidene Franse steden, waaronder Toulouse, Nice, Angers en Limoges, zijn donderdag apothekers op straat gekomen om te betogen. Het orgelpunt van de mobilisatie vindt donderdagnamiddag plaats in de hoofdstad Parijs: actievoerders houden daar een mars van de farmaciefaculteit van de universiteit naar het ministerie van Economie.

Het gaat om de eerste grote betoging van apothekers in Frankrijk in tien jaar, waardoor apotheken er donderdag massaal gesloten bleven. De lokale autoriteiten hebben waar nodig farmacieën gevorderd om een minimumdienstverlening te garanderen.

De apothekers voeren onder andere actie tegen geneesmiddelentekorten en een mogelijke versoepeling van de onlineverkoop van medicijnen, en voor een verhoging van hun honoraria. De manifestaties worden gesteund door de vakbonden en beroepsverenigingen in de sector, net als farmaciestudenten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.