Fors meer kandidaten voor toelatingsexamen arts, tand- en dierenarts

Er zijn fors meer kandidaten dan vorig jaar voor de drie toelatingsexamens voor arts, tand- en dierenarts begin juli. Zo zijn er 5.447 kandidaten voor het toelatingsexamen Geneeskunde (+6 procent), 1.767 voor Tandheelkunde (+16 procent) en 708 voor Dierengeneeskunde (+38 procent). Vlaanderen laat dan ook fors meer studenten starten aan de opleidingen, zo stelt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

De Vlaamse regering heeft de federale quota losgelaten en verhoogd. Zo mogen er volgend academiejaar ('24 -'25) 1.723 studenten starten aan de opleiding Geneeskunde, 252 aan Tandheelkunde en 240 aan Dierengeneeskunde. "We varen nu onze eigen koers op gebied van artsenquota, zodat we het artsentekort in Vlaanderen stap voor stap wegwerken", verduidelijkt Weyts. "Goed dat er veel inschrijvingen zijn, want we hebben meer dokters nodig! Succes, iedereen".

Mogelijk is er een verband tussen het hoge aantal kandidaten voor de toelatingsexamens en de beslissing om volgend academiejaar opnieuw méér studenten te laten starten aan deze opleidingen.

Kandidaten moeten slagen én gunstig gerangschikt zijn om toegang te krijgen tot de opleiding Geneeskunde, Tandheelkunde of Dierengeneeskunde.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.