FOD Volksgezondheid en Riziv zoeken 500 zorgverleners om nieuw portaal te testen

Zorgverleners hebben vaak meerdere applicaties om te interageren met overheidsinstellingen. Daarom ontwikkelt de overheid een nieuw portaal, om de administratie voor de zorgverlener te vereenvoudigen,. Een manier om u meer tijd te geven voor kwaliteitszorg. Dit portaal zal in de toekomst MyRiziv vervangen.

Wie deelneemt, zal specifiek het ingeven van contactgegevens testen, een van de eerste functionaliteiten van het nieuwe portaal ProGezondheid. "Testen duurt niet langer dan 10 minuten, maar helpt ons om te controleren of alles correct is ingesteld. Als tester bent u bij de eersten die ProGezondheid te zien krijgen."

Wil u meedoen? Schrijf u in vóór 21 augustus.

U ontvangt later de link naar de testomgeving via mail, met de relevante instructies. Om de verzamelde feedback zorgvuldig te kunnen analyseren, beperkt de overheid het aantal deelnemers tot maximaal 500.

Bedoeling is dat de zorgverlener via ProGezondheid op korte termijn:

contactgegevens kan doorgeven
het praktijkregister kan aanvullen/raadplegen
officiële documenten van de FOD VVVL of het Riziv kan downloaden
ProGezondheid neemt ook de bestaande functionaliteiten over van MyRiziv..

Eind 2022 zullen alle zorgverleners toegang krijgen tot het portaal, maar nog niet alle functionaliteiten zullen beschikbaar zijn. Dat zal wel het geval zijn in 2023. Uiteraard stopt na deze laatste fase de ontwikkeling niet. Het portaal wordt constant verbeterd en uitgebreiden met extra functionaliteiten, zoals bv. een digitaal portfolio.
 
Het belangrijkste doel van dit portaal is het verhogen van de zorgkwaliteit aan de patiënt, conform de pas goedgekeurde  kwaliteitswet. "We slaan de handen in elkaar met de FOD Volksgezondheid voor de uitwerking van deze kwaliteitsmaatregelen."

Een deel van de kwaliteitswet is inderdaad al in voege getreden op 1 januari 2022. Meer informatie hierover vindt u op de website van de FOD Volksgezondheid.

Meer info
Hebt u vragen over het portaal of andere veranderingen? Die kunt u hier kwijt of via het contactformulier, of telefonisch via +32 2 5249797.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    17 augustus 2022

    Liefst what’s apen zonder apenpokken als het even kan !