Fietsersbond bekroont Janssen Pharmaceutica in Beerse

Farmabedrijf Janssen heeft als eerste werkgever in België een gouden 'Cycle Friendly Employer'-certificaat gekregen van de Fietsersbond. De campus in Beerse wordt bekroond omdat de fietscultuur ingeburgerd zit bij de werknemers.

Een derde van de werknemers bij Janssen in Beerse fietst regelmatig naar het werk. In 2019 was die fietscultuur goed voor 3 miljoen gereden kilometers. Het bedrijf motiveert zijn personeel met een maximale fietsvergoeding, uitgebreide fietslease met fietsbijstand, verzekeringen en onderhoud, fietsopleidingen, voordelige fietskledij, fietsherstelzuilen en kwaliteitsvolle fietsenstallingen. Bovendien werken er 34 fietsambassadeurs die hun collega's bijstaan met raad en daad.

Ook op de uitgestrekte campus zelf wordt gefietst. "Enkel dienstvoertuigen met geldige reden mogen campus Beerse binnenrijden. Dit heeft als gevolg dat het voor veel medewerkers interessanter is om te fietsen. Zo kunnen ze tot aan de ingang van hun gebouw rijden, in plaats van nog een hele wandeling te moeten maken over de grote campus vanaf de parking", zegt Tinneke Verboven van het mobiliteitsteam.

Janssen Pharmaceutica is de eerste Belgische werkgever die het Europese 'Cycle Friendly Employer' Certificaat krijgt. De erkenning van de European Cycling Federation wordt in veertien landen uitgereikt, in België gebeurt dat door de vzw Fietsersbond.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.