Farmaceutisch groothandelsbedrijf CERP krijgt 779.000 euro boete voor deelname aan kartel

Het Centre européen de répartition pharmaceutique (CERP), een farmaceutische groothandelaar-verdeler, heeft van de Belgische Mededingingsautoriteit een geldboete van 779.000 euro gekregen voor deelname aan een kartel. Dat meldt de Belgische Mededingingsautoriteit.

Met andere groothandelaars-verdelers werden afspraken gemaakt over de marge en de gedetailleerde voorwaarden van de diensten die ze leverden in het kader van de distributie van farmaceutische producten volgens het zogenaamde "Transfer Orders" model. Volgens dit model realiseren en distribueren groothandelaars-verdelers bestellingen van apothekers waarvoor preferentiële voorwaarden rechtstreeks door farmaceutische bedrijven werden aangeboden.

Het Mededingingsollege heeft CERP een boete opgelegd van in totaal 778.777,93 euro als sanctie voor haar deelname aan de inbreuk. Voor de boete werd een vermindering van 50 procent toegekend, nadat CERP bepaalde feiten had toegegeven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.