Exact 2.000 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft verder dalen. Er liggen nu exact 2.000 mensen met of wegens een COVID-besmetting in het ziekenhuis. Dat is een daling met 7 procent, zo blijkt vrijdag uit de cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Op de afdeling intensieve zorg liggen 101 coronapatiënten, wat een daling is met acht procent.

De voorbije zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 150,1 mensen opgenomen wegens de gevolgen van een COVID-besmetting. Dat is zeven procent minder dan vorige week.

Ook het aantal vastgestelde besmettingen neemt verder af. Het waren er tussen 19 en 25 juli gemiddeld 4.071 per dag. Op weekbasis is dat een daling met 35 procent. Het aantal afgenomen tests daalde in dezelfde periode ook met 29 procent.

Het aantal overlijdens is in dezelfde periode wel toegenomen met 14 procent. Er stierven gemiddeld 12,7 coronapatiënten per dag.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.