Europees Geneesmiddelenbureau wil geen erotisch centrum als buur

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is furieus over plannen van de gemeente Amsterdam voor een nieuw erotisch centrum. Twee van de drie locaties die daarvoor in beeld zijn, liggen vrijwel naast het hoofdkantoor van de Europese toezichthouder in de Nederlandse stad. Het sekscomplex zou de veiligheid van medewerkers en bezoekers in gevaar brengen, zegt het EMA.

"Het bureau voert op het hoogste gepaste politieke en diplomatieke niveau actie, in samenspraak met de Europese Commissie, om een veilige werkomgeving voor medewerkers en deskundigen te verzekeren", laat een woordvoerder van het EMA weten. 

De organisatie verhuisde in 2020 van Londen naar Amsterdam na de Brexit. "Veiligheid was een belangrijke voorwaarde voor de keuze van een nieuwe EMA-locatie. Negentien lidstaten kwamen met een voorstel en moesten aantonen hoe ze voldoen aan de eisen van het bureau", benadrukt het EMA.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.