Erkenning gezondheidszorgberoepen: verwerking persoonsgegevens goedgekeurd

De Vlaamse regering hecht op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits haar principiële goedkeuring aan het besluit over de verwerking van persoonsgegevens bij de erkenning van gezondheidszorgberoepen, bijzondere beroepstitels, bijzondere beroepsbekwaamheden en beroepskwalificaties, conform de wet over de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen. Er zijn nog wel enkele adviezen nodig.

Waar gaat het precies om? 

Het besluit bepaalt de verwerkingsverantwoordelijke en regelt de bewaartermijnen bij de verwerking van persoonsgegevens. Het bepaalt eveneens de datum van inwerkingtreding van artikel 6 van het decreet dat de verwerking van persoonsgegevens regelt in het beleidsveld sociale bescherming en in het beleidsveld gezondheids- en woonzorg. Meer bepaald gaat het over de erkenning van gezondheidszorgberoepen en de preventieve gezondheidszorg.

Over dit besluit wordt nu het advies ingewonnen van de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens, de Gegevensbeschermingsautoriteit en daarna de Raad van State.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.