Eerstelijnszone RupeLaar opent opnieuw een vaccinatiecentrum tegen overbelasting huisarts

In Aartselaar is deze week opnieuw een vaccinatiepunt geopend voor het coronavaccin. Het gaat om een initiatief van de eerstelijnszone RupeLaar dat is bedoeld om de overbevraagde huisartsen in de zone tegemoet te komen.

De meeste vaccinatiecentra in ons land sloten eind vorig jaar de deuren, maar eerstelijnszone RupeLaar is dus al snel weer op zijn stappen teruggekeerd. Het vaccinatiepunt bevond zich voorheen in Niel, nu werd voor een locatie in Aartselaar gekozen. De doelgroep zijn volgens het gemeentebestuur van Aartselaar vooral kinderen en volwassenen die nog geen enkel coronavaccin kregen. Wie wel al een of meerdere prikken kreeg en dus slechts een booster wil, mag er langskomen, maar kan ook terecht in een apotheek.

Het vaccinatiepunt was maandagavond voor het eerst open. Er volgen nog zeker twee vaccinatiemomenten: op maandag 6 februari en op maandag 27 februari, telkens na de kantooruren. Je kan er enkel terecht na afspraak.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.