Eerste vernieuwde toelatingsproef voor Franstalige artsen op 25 augustus

De Franse gemeenschap organiseert op 25 augustus voor de eerste keer de vernieuwde toelatingsproef voor artsen en tandartsen. Dat heeft Waals minister van Hoger Onderwijs Valérie Glatigny (MR) bekendgemaakt.

Na jaren armworstelen met de federale overheid ging de Franse Gemeenschap er vorige lente mee akkoord om het ingangsexamen arts en tandarts om te vormen in een toelatingsproef, en dat in ruil voor meer Riziv-nummers voor Franstalige artsen. 

Het verschil tussen beide is dat met het vroegere ingangsexamen al wie geslaagd was de studie kon aanvatten. Met het toelatingsexamen zal slechts een vooraf bepaald aantal studenten die het beste scoren de studie kunnen starten (vergelijkend examen). 

Hoeveel er dat zullen zi,jn, is nog niet duidelijk, aldus Glatigny. Dat aantal zal binnenkort worden vastgelegd op basis van een interfederaal overleg, zei de minister. 

Inschrijven voor het toelatingsexamen kan van 15 juni tot 15 juli via de website Mesetudes.be/concoursmd. De testen vinden plaats in Brussel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.