Eerste veldhospitaal aangekomen in Gazastrook

In de Gazastrook is maandag een eerste veldhospitaal uit Jordanië aangekomen. Dat hebben medische verantwoordelijken in de dichtbevolkte kustregio gemeld. Via de Rafah-grensovergang zijn veertig vrachtwagens met materiaal voor het ziekenhuis en zeventien verplegers en technici aangekomen.

"Het ziekenhuis zal in Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook, gebouwd worden, want de situatie in de ziekenhuizen in het zuiden is rampzalig", zegt Mohammed Zaqout, algemeen directeur van de ziekenhuizen op de Gazastrook. "Elke dag ontvangen ze honderden gewonden door de Israëlische aanvallen die blijven duren."

Er zouden nog twee andere veldhospitalen, gestuurd door de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar, kunnen volgen, zeggen medische bronnen in Gaza.

De door Hamas gecontroleerde regering op de Gazastrook telt momenteel 30.000 gewonden, naast 13.000 doden, van wie twee op de drie vrouwen of kinderen zijn. 

Aan Israëlische zijde vielen 1.200 doden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.