Eerste Johnson & Johnson-vaccins geleverd

De eerste 36.000 vaccins van Johnson & Johnson worden vandaag/maandag aan ons land geleverd. In de week van 26 april volgen er nog 62.400 vaccins van het Amerikaanse farmabedrijf. Dat meldt Gudrun Briat, woordvoerder van de Taskforce Vaccinatie, maandag.

Op 11 maart kreeg het vaccin van Johnson & Johnson als vierde coronavaccin groen licht van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA. Dat werd omschreven als een belangrijke stap voor de vaccinatiecampagne, omdat van het coronavaccin van Johnson & Johnson in tegenstelling tot de andere coronavaccins één prikje volstaat.

Wel was er aanvankelijk wat onduidelijkheid over de eerste leveringen van het vaccin dat ontwikkeld werd door de Belgische Johnson & Johnson-dochterfirma Janssen Pharmaceutica. Eerder was sprake van 19 april als eerste leverdatum, maar die termijn werd dus met een weekje vooruitgeschoven.

België rekent in het tweede kwartaal in totaal op 1,4 miljoen dosissen van het vaccin.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.