ECDC meldt 450 gevallen van mysterieuze hepatitisbesmetting bij kinderen wereldwijd

Uit cijfers die het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding ECDC woensdag hebben gepubliceerd blijkt dat er wereldwijd ongeveer 450 gevallen van onverklaarbare hepatitis zijn vastgesteld. Ruim 100 van deze gevallen werden binnen de Europese Unie geteld.

In Italië (35) en Spanje (22) werden de meeste gevallen van de mysterieuze ziekte binnen de EU vastgesteld. In de rest van de EU-landen blijft het aantal gevallen onder tien. België telt tot nu toe drie kinderen met de ziekte. Buiten de Europese Unie telt het Verenigd Koninkrijk 163 besmette kinderen onder de zestien jaar. Elf van die kinderen kregen ondertussen een levertransplantatie. 

In de rest van de wereld werden al 181 gevallen van acute hepatitis geteld, waaronder in de Verenigde Staten (109), Brazilië (16), Indonesië (15), Israël (12) en Canada (7). Dat brengt het totale aantal onverklaarbare hepatitisgevallen in de wereld op 450, waarvan er al elf doden bekend zijn. 

In de nacht van dinsdag op woensdag meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog 348 gevallen van acute hepatitis.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Leo VAN DEN BOSSCHE

    12 mei 2022

    m-RNA vindt men in heel het lichaam terug in alle organen. Dus ook de productie van de spike-proteinen gebeurt in de lever. Er volgt een onstekingsreactie en men vindt uiteraard geen virus. Men noemt dit mysterieus, het zou verstandiger zijn de correlatie met de m-RNA vaccins te bekijken. Deze is duidelijk in VAERS en EUDRAVIGILANCE terug te vinden.