Testcodes of meldingen van hoogrisicocontact voortaan via nieuwe 'GovApp' covid 19

De overheid lanceert vandaag een nieuwe mobiele corona-applicatie. Dat melden de ministers van Volksgezondheid. De GovApp moet de sms'jes met testcodes of waarschuwingen van hoogrisicocontacten vervangen.

De GovApp is al de derde in het rijtje covid-applicaties van de overheid, na Coronalert en CovidSafe. De app verzamelt informatie over het coronabeleid, maar kan ook berichten versturen, zoals testcodes of een melding van een hoogrisicocontact. In die zin komt de GovApp dus in de plaats van de sms-berichten met die informatie. Die zijn immers kort, fraudegevoelig en kosten de overheid veel geld, zeggen de ministers van Volksgezondheid, verzameld in de interministeriële conferentie (IMC) in een persbericht. 

De app is gebouwd door Digitaal Vlaanderen en de vzw Smals, de ICT-leverancier van de overheid van topambtenaar Frank Robben. GovApp werkt op basis van je mobiel nummer en registreert geen identiteitsgegevens. Bovendien is de inhoud van de berichten versleuteld, verzekert de IMC.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.