FOD Volksgezondheid lanceert campagne over elektronische uitwisseling gezondheidsgegevens

De FOD Volksgezondheid heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd over het beheer, door de burger, van het elektronisch delen van zijn gezondheidsgegevens met de gezondheidswerkers die hem behandelen. De lancering van de informatie- en sensibiliseringscampagne 'Ja, maar...' kadert in de 'week van de patiënt'.

De bedoeling van de campagne is dat de burger een speler wordt in zijn eigen gezondheid. Via de website MijnGezondheid.be kan de burger de toegang tot zijn gezondheidsgegevens beheren en hij heeft hij dus inspraak in de gegevensuitwisseling. In eenvoudige bewoordingen wordt op de site uitleg gegeven over toestemming, therapeutische relaties en de uitsluiting van bepaalde gezondheidswerkers.

MijnGezondheid.be laat de burgers onder meer toe om toestemming te geven of in te trekken voor het elektronisch delen van hun gezondheidsgegevens. Burgers kunnen ook bepaalde gezondheidszorgbeoefenaars uitsluiten van het delen van hun gezondheidsgegevens. Zelfs als die verklaren dat zij een therapeutische relatie met hen hebben, hebben zij dan geen toegang tot hun gegevens.

De nieuwe campagne is beschikbaar in audio- en videovorm en zal worden ondersteund door posters in treinstations, metrostations en bushokjes, door videoclips op tv-zenders en sociale netwerken en door radiospots. De campagne toont geanimeerde personages die praten over situaties uit het echte leven. Meer info op https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.