Eerste automatische polsbloeddrukmeter voor thuis 's nachts

NightView, ’s werelds eerste automatische polsbloeddrukmeter voor thuis 's nachts, wordt gelanceerd in ons land. De meter is ontworpen voor nachtelijke, op slaap gebaseerde metingen en metingen overdag, met een klinisch gevalideerde nauwkeurigheid. Vooralsnog is NightView dus alleen beschikbaar in België.

Uit een recente studie nog onder leiding van professor Jan A. Staessen en professor Zhen-Yu Zhang van de KU Leuven, verschenen in the JAMA, bleek dat een hoge bloeddruk de belangrijkste behandelbare risicofactor voor hart- en vaatziekten. Die ziekten zijn het best te voorspellen door de bloeddruk een hele dag lang te meten, ook tijdens de slaap. 

Volgens de ontwikkelaars van Nightview kan tot een kwart van de patiënten met een normale bloeddruk overdag ’s nachts hoge bloeddruk (hypertensie) hebben. "Nauwkeurige en gemakkelijk toegankelijke registratie van de bloeddruk overdag en ’s nachts geeft patiënten met hypertensie en hun artsen een vollediger beeld van de cardiovasculaire gezondheid, en helpt risico’s op een cardiovasculaire aandoening te verkleinen."

NightView voert drie metingen per nacht uit, op specifieke momenten, om de bloeddrukwaarden ’s nachts beter te kunnen controleren. "Het polsmanchet zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs als de pols ’s nachts wordt gedraaid", heet het. Patiënten kunnen hun zelf gegenereerde gezondheidsgegevens via de OMRON Connect-app opslaan en synchroniseren; die zijn inzichtelijk voor de arts.

“Deze technologie biedt artsen en patiënten de duidelijkheid, zekerheid en het comfort dat hun behandelingsprogramma’s volledig geoptimaliseerd en geïnformeerd zijn. NightView is een grote stap om onze doelstelling van nul cardiovasculaire gebeurtenissen te bereiken”, zegt Lucía Prada, Marketing Director bij OMRON Healthcare. OMRON Healthcare is gespecialiseerd in gezondheidsmonitoring en -therapie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.