Een tweede leven voor uw gezondheidsgegevens? Laat uw stem horen! (Sciensano)

Wat is uw mening over het hergebruik van uw gezondheidsgegevens? 28 januari 2022 is de 15e Dag van de gegevensbescherming: die herinnert aan het belang van de bescherming van onze privacy nu onze persoonlijke gegevens voortdurend worden verwerkt. Neem deel aan het debat.

Hergebruiken en delen van gevoelige gezondheidsgegevens biedt een kans om, naast individuele zorg, de volksgezondheid en de zorg- en behandelkwaliteit te verbeteren binnen een gereguleerd en veilig kader om ons essentiële recht op privacy te waarborgen. 
Om ervoor te zorgen dat dit kader in overeenstemming is met de waarden van de Europese inwoners, hebben het door de EU gefinancierde project „Towards a European Health Data Space” (TEHDAS) en het Belgische project „Towards the development of a National Health Data Platform” (AHEAD) een online platform gelanceerd om burgers te informeren over het hergebruik van gezondheidsgegevens. Dit heeft reeds geleid tot meer dan 250 bijdragen(externe link) van Europese burgers.

Laat uw stem horen!
Wat is uw mening over het gebruik van uw gezondheidsgegevens? Grijp nu uw kans en neem deel aan ons online debat om meer te weten te komen en uw mening te geven over uw gezondheidsgegevens! Laat weten hoe en onder welke voorwaarden uw gegevens volgens u moeten worden gebruikt en wat uw rol moet zijn bij het toekomstige beheer van deze gegevens op nationaal en Europees niveau.

Neem nu deel

De resultaten van de online debatten zullen worden meegenomen in toekomstige aanbevelingen voor de Europese Commissie en de lidstaten over hoe gegevens moeten worden beschermd en hoe het publiek moet worden betrokken bij het beheer van het gebruik en de uitwisseling van gezondheidsgegevens.  

Dit burgerinitiatief wordt gecoördineerd door Sciensano in België, de Health Data Hub in Frankrijk en de NHS Confederation in het Verenigd Koninkrijk.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.