Corona-app: 1,4 miljoen downloads

Hoe staat het intussen met de corona-app? Hoeveel downloads zijn er en noteerde men eventueel klachten bij gebruik? Karine Moykens die het project leidt, gaf een tussenstand.

Intussen is er sprake van 1,4 miljoen mensen die de app gedownload hebben, "of ongeveer 20 procent van de smartphonegebruikers". Al meer dan 25.000 mensen hebben het resultaat van hun coronatest in de app ontvangen.

Moykens benadrukt dat voor een goede werking van de app, de gebruiker het resultaat van de test zelf moet downloaden. Blijkbaar is dat nog lang niet bij iedereen doorgedrongen. Niet iedereen bezit overigens een smartphone, dus ook dat betekent dat men nog een stevig tandje zal moeten bijsteken.

Ruim een week geleden had de app de kaap van 1 miljoen downloads gerond. Voor een degelijke werking is een veelvoud nodig (60 tot 70% van de bevolking moet hem gebruiken). Bedoeling is om de app ook te laten aansluiten op andere apps in de EU en zo een overzicht te krijgen in Europa van de besmettingen.

Een moeilijkheid daarbij is dat sommige landen kozen voor een gecentraliseerd, andere voor een gedecentraliseerd systeem. Het Belgische systeem is gedecentraliseerd, wat meer vertrouwen moet inboezemen bij de gebruikers.

> Lees ook: app over een maand compatibel met andere apps in Europa

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.