Duitse man beweert 217 keer te zijn gevaccineerd tegen Covid-19

Een 62-jarige Duitse man is naar eigen zeggen maar liefst 217 keer gevaccineerd tegen het coronavirus. Zijn immuunsysteem functioneert echter "volledig normaal", besluiten wetenschappers in een artikel dat in het wetenschappelijke tijdschrift 'The Lancet' is gepubliceerd.

De aandacht van de onderzoekers werd in 2022 getrokken door mediaberichten over een inwoner van Maagdenburg. Die beweerde ruim 200 inentingen tegen COVID-19 te hebben gekregen. De man verzamelde ook alle bijbehorende certificaten en verkocht ze aan mensen die niet gevaccineerd wilden worden. 

Er loopt intussen een gerechtelijk onderzoek naar de zestiger wegens fraude, maar er zijn nog geen strafrechtelijke stappen ondernomen. De aanklagers verzamelden intussen bewijs van 130 vaccinaties over een periode van negen maanden. De man zegt zelf dat hij 217 prikjes heeft gekregen van acht verschillende anti-COVID-vaccins over een periode van 29 maanden. 

De wetenschappers contacteerden de man om mee te werken aan een studie rond de extreem zeldzame hypervaccinatie en wilden verschillende bloed- en speekselanalyses doen. Bij de man, die nooit positief getest heeft op corona, werden geen sporen van het virus aangetroffen, maar ook de werking van zijn immuunsysteem was niet veranderd. Er werd dan ook geen aantoonbare schade gevonden van de grote hoeveelheid vaccins. 

De auteurs van de studie benadrukken in het wetenschappelijk artikel dat het hier gaat om een geïsoleerd geval. Het is daarom niet mogelijk om conclusies te trekken of aanbevelingen te doen voor de algemene bevolking.

> Hier vindt u het artikel van The Lancet

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.