Duitse gezondheidsminister pleit voor mondmaskerplicht binnen

De Duitse Gezondheidsminister Karl Lauterbach roept de deelstaten op om extra actie te ondernemen tegen het stijgend aantal coronabesmettingen in het land. Hij adviseert de invoering van een mondmaskerplicht op binnenlocaties.

In Duitsland zijn de deelstaten grotendeels verantwoordelijk voor het coronabeleid. Zij gaan over de invoering van een mondmaskerplicht op binnenlocaties. Dat kan dus niet landelijk worden geregeld. Er geldt alleen een landelijke mondmaskerplicht voor zorgfaciliteiten, verzorgingstehuizen en langeafstandstreinen.

Lauterbach zei tegen de Duitse openbare omroep ZDF dat het tijd is voor extra maatregelen tegen het coronavirus. "De besmettingsgolf die nu opkomt, stopt niet vanzelf. Je moet reageren", zei hij. De minister roept de zestien deelstaten op om hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook de Duitse artsenbond pleit voor een mondmaskerplicht op binnenlocaties.

Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het Belgische Sciensano, meldde donderdag een zevendaags gemiddelde van 793,8 besmettingen per 100.000 inwoners. Het gaat daarbij alleen om besmettingen die officieel zijn vastgesteld met een PCR-test. Net als in andere landen laten veel Duitsers hun besmettingen niet langer formeel vastleggen. Duitsland verwacht dat de besmettingscijfers deze herfst en winter verder zullen stijgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.