Duitse arts moet voor rechter verschijnen nadat hij 9-jarig meisje coronavaccin toedient

Een arts in het Zuid-Duitse Augsburg is zijn job in een vaccinatiecentrum kwijt en moet binnenkort voor een rechter verschijnen omdat hij een negenjarig meisje een inenting tegen covid-19 heeft gegeven.

In Duitsland kunnen kinderen ouder dan 12 een coronavaccin krijgen, meer bepaald van Pfizer/BioNTech. Dat doet op dit ogenblik ook klinische tests om te zien of die leeftijd naar beneden kan gehaald worden. 

Het meisje in kwestie vergezelde haar vader, die in een vaccinatiecentrum een prik kreeg. De arts ging er verkeerdelijk van uit dat het meisje een risicopatiënt was en diende haar een dosis van het vaccin toe, zo laat een advocaat van het centrum weten. "Het gaat dus om een individuele fout van de arts", klinkt het.

De vader van het meisje zei aan de lokale radiozender Hitradio RT1 dat zijn dochter de prik kreeg nadat ze met de arts aan het grappen was. Meteen erna verontschuldigde de arts zich en het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht ter observatie. Volgens haar vader is ze er goed aan toe.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.