Dotatie van ruim 21 miljoen voor KCE

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) krijgt een dotatie van meer dan 21 miljoen. Het ontwerp koninklijk besluit daarvoor werd op de ministerraad goedgekeurd en is naar het parlement vertrokken.
De ministerraad keurde op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het bedrag vastlegt ten laste van de administratiekosten van het Riziv en bestemd voor de financiering van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).

Het ontwerp stelt de dotatie aan het KCE voor 2021 vast op 21.222.829 euro.

Het ontwerp wordt ter ondertekening voorgelegd aan de Koning.

In 2012, ruim tien jaar geleden, kreeg het KCE een dotatie die ongeveer op een twintigste lag van vandaag  (dotatie van 1.151.000 euro).

Intussen werd ook een adjunct-algemeendirecteur van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg benoemd door de ministerraad. Het gaat om Christophe Janssens die in dit mandaat voor een periode van zes jaar wordt benoemd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Leen Verlinden

    12 september 2023

    Totaal niet te verantwoorden!!! De laatste jaren zijn de rapporten van het KCE ook zeker niet om over naar huis te schrijven. Ze zijn echt niet onafhankelijk en worden gestuurd. FVDB is wel heel sociaal voor de vriendjes! Wanneer wordt dit alles eens grondig onderzocht en doorgelicht?

  • Bart Lelie

    12 september 2023

    Dat is meer dan het jaarlijkse budget van het bevolkingsonderzoek cervixkanker in België. En wat krijg je ervoor: rapporten met dubieuze wetenschappelijke context die toevallig perfect passen in het kraam van de minister.

  • Frank Comhaire

    11 september 2023

    kenniscentrum ??? met enkele vet-betaalde directiefunctie's. Weer een schitterend "postje" voor de één af andere kennis of vriend (uit het Kabinet van de minister).