Dokters van de Wereld start nieuwe campagne met rapper Zwangere Guy

De organisatie Dokters van de Wereld heeft haar nieuwe campagne "'t boeit ons niet" gelanceerd. De medische ngo wil hiermee duidelijk maken dat enkel het recht op zorg telt. De stemmen van de Brusselse rapper Zwangere Guy en de Franse rapper Orelsan zijn te horen op de campagnefilmpjes.

"Het boeit ons niet hoe ze eruitzien, wat hun godsdienst of hun afkomst is, wat de norm voorschrijft en wat goed is of verkeerd. Wie burger of rebel is. De taal spreken of niet. Het boeit ons niet", hoor je Zwangere Guy vertellen op beelden van mensen die in een bootje de zee oversteken, op straat slapen of in oorlogsgebied leven.

Dokters van de Wereld gebruikt de slagzin "''t boeit ons niet" om aan te geven dat het recht op zorg het enige is wat telt. De medische ngo klaagt aan dat wie deze winter dakloos is geworden door de energiecrisis, slaapt aan het Klein Kasteeltje of aan sekswerk doet, structureel wordt uitgesloten van zorg.

Zwangere Guy en Orelsan zijn niet de enigen die de boodschap van Dokters van de Wereld ondersteunen. Op twee plekken in Antwerpen en Brussel was artiest Toon Van Ishoven afgelopen weken in de weer met de creatie van twee muurschilderingen die gebaseerd zijn op een van de campagnebeelden waarbij een man en zijn dochter op de vlucht zijn voor de oorlog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    06 december 2022

    Den enigen echten zwangeren Guy , de vechtjas die altijd de verkiezingen won , is de Wagner compagnie aan het uitroeien in Oekraïne !