Al 25.000 handtekeningen voor petitie voor terugbetaling medicatie tegen mucoviscidose

De petitie gelanceerd door de Mucovereniging voor de terugbetaling van de medicatie tegen mucoviscidose is al door meer dan 25.000 mensen getekend. Dat meldt de vereniging vrijdagavond.

De Mucovereniging lanceerde dinsdag de petitie, die vergezelgd gaat met een campagne. Doel van de campagne: de toekomstige minister van Volksgezondheid moet zo snel mogelijk rond de tafel gaan zitten met producenten van medicijnen en vertegenwoordigers van patiënten om tot een portfoliodeal te komen die de toegang tot levensverlengende geneesmiddelen voor mucopatiënten in ons land eindelijk mogelijk moet maken.

In ons land kampen 1.275 mensen met mucoviscidose of taaislijmziekte, een levensbedreigende en erfelijke ziekte waarbij taaie slijmen de ademhaling en spijsvertering belemmeren.

Met de campagne "Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar!", wil de Mucovereniging de gezichten achter die cijfers laten zien, en de bevolking oproepen om zich te scharen achter de oproep om alle spelers rond de tafel te krijgen om tot een goede deal te komen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.