Crevits trekt 1,3 miljoen euro uit voor Vlaams Patiëntenplatform

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) voorziet dit jaar in ruim 1,3 miljoen euro voor het Vlaams Patiëntenplatform. Het uitgetrokken bedrag moet helpen om de toekomstvisie van het VPP te realiseren, meldt Crevits zondag in een persbericht.

Het Vlaams Patiëntenplatform vertegenwoordigt meer dan 115 patiëntenverenigingen om aan een betere levenskwaliteit van mensen met een chronische aandoening te bouwen. Het VPP stelde recentelijk vijf doelstellingen op om die levenskwaliteit tegen 2030 te verhogen, zoals toegankelijke, betaalbare zorg en zorg op de best mogelijke plaats.

Om die toekomstvisie te realiseren en omdat ruim één op de tien Vlamingen te kampen heeft met een chronische aandoening, trekt Crevits ruim 1,3 miljoen euro uit voor het VPP.  "Het platform geeft personen met een chronische ziekte een stem en streeft ernaar om de levenskwaliteit van die patiënten en hun omgeving te verbeteren. Daarbij kijken ze - en dat is belangrijk - ook naar de toekomst. Want de stem van personen met een zorg- en ondersteuningsnood moet in de toekomst een nog belangrijkere plaats krijgen in onze gezondheidszorg. De patiënt moet de kans krijgen om de regie van de zorg en ondersteuning nog meer zelf in handen te nemen", klinkt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.