Nog 330 covid-19-patiënten op intensieve

 
Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld minder dan 1.500 per dag. Het is geleden van september dat dit cijfer onder die drempel zakte. Dat blijkt uit het online dashboard van  Sciensano.

Er waren in de periode van 28 mei tot 3 juni nog gemiddeld 1.475 bevestigde besmettingen per dag. Het was geleden van de week van 14 september dat dit cijfer nog lager lag. Het gaat om een daling met een vijfde tegenover een week eerder. 

Er liggen momenteel wel nog 330 covidpatiënten op intensieve zorg. Het gaat om een daling met een kwart ten opzichte van een week geleden. In de ziekenhuizen liggen in totaal 967 covidpatiënten, een vijfde minder dan een week eerder. De voorbije zeven dagen waren er iedere dag gemiddeld 74,1 ziekenhuisopnames (-15 procent).

Er overlijden dagelijks gemiddeld nog 14,4 covidpatiënten. In totaal zijn er in ons land nu officieel 25.033 covidpatiënten overleden sinds het begin van de pandemie.

Tot slot hebben bijna 5,1 miljoen personen in ons land één coronaprik gekregen. Ruim 2,5 miljoen zijn volledig gevaccineerd. Dat is ongeveer een vijfde van de totale bevolking.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.