Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt onder de 2.000

In de Belgische ziekenhuizen liggen nog 1.901 coronapatiënten. Dat blijkt dinsdag uit de cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat zijn 17 procent minder opgenomen patiënten dan vorige week. Ook andere indicatoren gaan weer de goede richting uit.

Zo werden de voorbije zeven dagen dagelijks gemiddeld 127,6 mensen opgenomen wegens de gevolgen van een COVID-besmetting. Dat is een vijfde minder dan vorige week.

Ook het aantal vastgestelde besmettingen neemt verder af. Het waren er tussen 23 en 29 juli gemiddeld 3.972 per dag. Op weekbasis is dat een daling met 7 procent. Het aantal afgenomen tests daalde in dezelfde periode ook met 5 procent, tot ruim 14.000. Iets minder dan een derde van de tests bleek positief.

Het aantal overlijdens is in dezelfde periode wel toegenomen, met 25 procent. Er stierven gemiddeld 13,7 coronapatiënten per dag.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.