Bezetting op intensieve zorg schommelt rond de 100 coronapatiënten

Er liggen nog 106 coronapatiënten op intensieve zorg. Zaterdag zakte de bezetting op intensieve zorg zelfs even onder de honderd coronapatiënten, wat geleden was van augustus vorig jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Sciensano.

Het aantal patiënten op intensieve zorg is zo gezakt met 16 procent op weekbasis. Er liggen nog 106 patiënten op intensieve zorg, zaterdag waren dat er 95. In totaal liggen momenteel nog 1.513 coronapatiënten in het ziekenhuis (-20 procent). 

In de jongste zeven dagen waarvoor geconsolideerde gegevens beschikbaar zijn, van 7 tot 13 mei, daalde het dagelijkse aantal nieuw geregstreerde besmettingen met 16 procent op weekbasis, tot gemiddeld 3.701. Het aantal tests daalde met 5 procent tot 18.600 tests per dag. De positiviteitsratio daalde zo tot 22 procent (-2,8 procent). Reproductiegetal Rt bedraagt momenteel 0,88. 

Dagelijks overlijden er nog gemiddeld 8,9 patiënten als gevolg van een COVID-19-besmetting. Dat is 42 procent minder dan de week ervoor.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.