Opnieuw minder dan honderd coronapatiënten op intensieve zorg

De coronacijfers in België blijven verder dalen. Het aantal patiënten dat met of wegens een COVID-besmetting op een afdeling intensieve zorg is terechtgekomen, is op een week tijd met 21 procent afgenomen. Er worden momenteel nog 94 IC-bedden bezet gehouden door coronapatiënten, zo blijkt vrijdag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De voorbije zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 99,4 mensen in een ziekenhuis opgenomen wegens een COVID-besmetting. Dat is een daling met 16 procent in vergelijking met vorige week. Momenteel liggen er nog 1.352 patiënten met of wegens corona in een Belgisch ziekenhuis (-23 procent), van wie er dus 94 op intensieve zorg liggen.

Ook het aantal bevestigde besmettingen neemt verder af. Tussen 2 en 8 augustus werden gemiddeld 2.521 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Op weekbasis is dat een daling met 30 procent. Het aantal afgenomen tests daalde met 22 procent.

Het aantal bijkomende overlijdens is in dezelfde periode met 14 procent afgenomen. Er stierven gemiddeld 9,6 coronapatiënten per dag.

De vaccinatiegraad met een tweede booster voor personen ouder dan 85 jaar ligt deze week op 45,8 procent, zo maakte Sciensano vrijdag bekend in zijn wekelijkse update. In totaal ontvingen ruim 571.000 personen in ons land al een tweede booster. De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) heeft iedereen opgeroepen om een tweede booster van het coronavaccin te halen. Het ziekenhuispersoneel, de zorgverleners van de eerste lijn en het personeel in de woonzorgcentra kunnen in juli en augustus al zo'n booster krijgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.