Minder coronabesmettingen in week nationale feestdag

Het aantal bevestigde COVID-besmettingen is in de week van 16 tot 22 juli gedaald met 40 procent, tot gemiddeld 4.276 besmettingen per dag. Dat blijkt dinsdag uit het bulletin van gezondheidsinstituut Sciensano. Er viel wel een feestdag in die week, en het aantal tests lag met 14.500 (-29 procent) dus gevoelig lager tegenover de week ervoor, toen er geen feestdag was. Mogelijk is de trend daardoor vertekend. De positiviteitsratio, het percentage positieve tests, daalde licht tot 31,9 procent (-5 procent).

Ook het aantal ziekenhuisopnames daalde licht, met 3 procent, tot gemiddeld 158,6 per dag, weliswaar in de periode van 19 juli tot 25 juli. Maandag lagen er exact 2.284 coronapatiënten in het ziekenhuis (-2 procent) en 126 op intensieve zorg (+2 procent). Het aantal sterfgevallen d aalde in de periode van 16 tot 22 juli licht, met 5 procent, tot gemiddeld 10,7 per dag.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.