Einde coronamaatregelen in Frankrijk

De Franse Senaat heeft dinsdag ingestemd met een wetsontwerp dat een einde maakt aan de coronapas en andere coronamaatregelen vanaf 1 augustus. Een coronatest om Frankrijk binnen te mogen behoort in bepaalde omstandigheden wel nog altijd tot de mogelijkheden.

Als de Franse regering de coronapas of andere maatregelen opnieuw wil invoeren, heeft ze daarvoor de toestemming van het parlement nodig. De overheid kan in heel precies omschreven gevallen nog wel een negatieve coronatest opleggen voor wie het land binnen wil. Het gaat dan bijvoorbeeld om reizigers uit landen waar een gevaarlijke variant op het virus actief is. 

Om naar Frankrijk te reizen is tot 1 augustus nog een COVID-certificaat nodig. De sanitaire pas was al een tijdje niet meer nodig in de horeca of voor vrijetijdsactiviteiten, maar wordt wel nog gevraagd in gezondheidsinstellingen en zorgcentra.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.