Coronavaccins niet altijd eenvoudig te verkrijgen

Nu de coronavaccinatie sinds begin deze maand loopt via huisartsen en apothekers, stellen sommige huisartsen vast dat ze die vaccins niet steeds simpel geleverd kunnen krijgen in hun eigen praktijk.

Dokter Stefan Teughels, medisch directeur Domus Medica, stelt vast dat huisartsen die voorlopig nog in de vaccinatiecentra moeten gaan ophalen of bij apotheken als die ook flacons krijgen. Tal van huisartsen klagen over het gebrek aan informatie hierover. Blijkbaar verloopt de overgang naar deze nieuwe vacinatiestructuur niet rimpelloos.

Nog heel wat patiënten die hun boosterprik alsnog willen krijgen, zijn vragende partij maar kunnen niet steeds bediend worden.

Het ongenoegen verwoordde Stijn Geysenberghs zo op Twitter:

In Wallonië kan de huisarts vials met coronavaccin krijgen, in Vlaanderen alleen voorgeprepareerde vaccins via apotheker of VC. Siri, waarom denkt de Vlaamse regering dat ze het beter doet? #covid19be #huisarts

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.