Coronacijfers blijven hangen op stabiel niveau

De coronacijfers blijven hangen op een vrij stabiel niveau. Dat blijkt uit de meest recente epidemiologische update van Sciensano. Het aantal besmettingen met SARS-CoV-2 is wel licht gestegen.

Tussen 3 en 9 september geraakten dagelijks gemiddeld 1.605 mensen besmet met het coronavirus, een stijging met 8 procent in vergelijking met de periode van 7 dagen daarvoor. Van 6 tot 12 september werden elke dag gemiddeld 57,3 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een daling met 2 procent op weekbasis. Tussen 3 en 9 september bezweken dagelijks gemiddeld 4,9 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is een daling met 15 procent.

Er liggen momenteel nog 709 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen, of 10 procent minder in vergelijking met de 786 patiënten op maandag 5 september. Het aantal coronapatiënten dat intensieve verzorging nodig heeft, steeg op weekbasis van 62 naar 68.

Het reproductiegetal ligt met 0,970 nog altijd onder de 1. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.