CM en voetbalclub Antwerp scharen zich achter Preventieplatform

In het Bosuilstadion van voetbalclub Antwerp hebben CM-voorzitter Luc Van Gorp en een vertegenwoordiger van Antwerp het charter van het Preventieplatform ondertekend. Beide organisaties steunen daarmee de oproep om meer in te zetten op preventie wanneer het gaat om gezondheidszorg.

Antwerp, dat via FSR-manager (Football Social Responsibility) Mark Bogaerts het charter onderschrijft, zal binnenkort alvast een eerste actie nemen om zijn publiek aan te zetten tot preventie. Op zaterdag 4 november, voor aanvang van de wedstrijd tegen Racing Genk, zullen RAFC-supporters zich in het Bosuilstadion kunnen laten screenen op diabetes type 2. Supporters die een verhoogd risico blijken te lopen, worden doorverwezen naar hun huisarts. 

Er volgen ook nog projecten rond mentaal welzijn en een algemene gezondheidspreventiecampagne. Antwerp zegt zijn supporters meer inzicht te willen geven in een gezonde levensstijl en hen te willen aanmoedigen om die te verbeteren. 

Ook CM ondersteunt de screening op diabetes, die wordt ondergebracht in het project HALT2DIABETES. De christelijke mutualiteit zal haar leden oproepen om zich te laten screenen tijdens lokale infosessies. "Inzetten op preventie is de beste manier om met het geld voor de gezondheidszorg om te gaan", zegt Van Gorp. "Door je levensstijl aan te passen en meer te gaan bewegen, gezonder te eten en te stoppen met roken, bescherm je jezelf wezenlijk tegen diabetes en hart- en vaatziekten. Gezondheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het doet deugd dat ook voetbalclub Antwerp hier mee haar schouders wil onder zetten."

Het Preventieplatform is een initiatief van een vijftiental wetenschappers, politici en mensen uit de zorgsector dat een sterk preventief gezondheidsbeleid in België wil ondersteunen. Het charter roept onder meer op tot meer aandacht voor en investeringen in preventie, en de ondertekenaars ervan engageren zich om zelf mee de doelstellingen ervan te helpen realiseren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.