Christelijke Mutualiteit snoeit in aantal kantoren

CM Gezondheidsfonds, de grootste mutualiteit van het land, snoeit in het aantal klantenkantoren in Vlaanderen. Dat schrijft De Tijd. Zo zouden er van de 210 kantoren nog 140 overblijven. Wel zou de dienstverlening uitbreiden met 40 gezondheidspunten op verschillende zorgadressen.

CM, dat 3,5 miljoen aangesloten leden in Vlaanderen telt, gaat nu zijn kantorennet de komende twee tot drie jaar hertekenen. Dat vernam De Tijd en Bart De Ruysscher, algemeen directeur CM Vlaanderen, en Kris Van den Avijle, de directeur dienst- en hulpverlening, bevestigen de informatie. Concreet zal het aantal eigen kantoren voor contacten met leden zakken van 210 naar 140.

Daarnaast komen er wel 40 CM-Gezondheidspunten, zoals de kantoren gaan ­heten, in bijvoorbeeld ziekenhuizen, OCMW's, woonzorgcentra en vestigingen van Huis van het Kind, zodat er in totaal 180 punten zullen zijn. Tegelijk gaat de CM schuiven met de openingsuren. "We gaan op weekbasis van circa 5.000 naar 7.000 manuren in heel Vlaanderen", zegt Van den Avijle.

Details over waar kantoren zullen verdwijnen of bijkomen geeft de CM liever niet, temeer omdat het plan nog wijzigingen kan ondergaan. Het ziekenfonds zegt dat het aantal werknemers voor klantencontacten, nu zo'n 1.000 omgerekend in voltijdsen, niet zal wijzigen. "Maar door de digitalisering komt wel ruimte vrij die we bijvoorbeeld kunnen inzetten voor kwetsbare groepen", zegt Van den Avijle.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.