Chinese astronauten na missie teruggekeerd naar de aarde

Drie Chinese astronauten zijn veilig en wel teruggekeerd naar de aarde na vijf maanden in het Tiangong-ruimtestation. Dat meldt de Chinese televisie, die de missie omschreef als een "volledig succes".

Jing Haipeng, Zhu Yangzhu en Gui Haichao landden op de Dongfeng site in China om 08.11 (01.11 Belgische tijd), volgens CCTV. Op de televisiebeelden was te zien hoe hun capsule landde in de Gobiwoestijn, omgeven door een dikke wolk oranje stof.

"Medisch toezicht en personeel ter plaatse hebben bevestigd dat de astronauten (...) in goede gezondheid verkeren", zei CCTV. "De Shenzhou-16 missie was een compleet succes".

De drie mannen vertrokken eind mei naar de ruimte en brachten154 dagen door in een baan om de aarde, waarbij ze de meeste tijd besteedden aan wetenschappelijke experimenten. Een nieuw team, het jongste dat China tot nu toe heeft gestuurd, verving hen vorige week op de Shenzhou-17 missie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.