China test nu ook vissen op covid-19

In China testen de autoriteiten nu ook vissen die op zee werden gevangen op covid-19 in een poging om een grote uitbraak van het coronavirus in te dammen, dat tot grote hilariteit van heel wat gebruikers op sociale media.

Beelden van vissen die in de havenstad Xiamen aan een test worden onderworpen, worden gretig online gedeeld, met uiteenlopende reacties als gevolg. "Wat doen ze met hoogrisicocontacten? De vissen op zee in quarantaine plaatsen?", vroeg iemand zich onder andere af. "Naar een quarantainecentrum als ze positief zijn?"

Een vertegenwoordiger van de gezondheidsautoriteiten van Xiamen bevestigde dat niet alleen terugkerende vissers, maar ook de vis die ze vingen, worden getest. "Wat binnenkomt, moet worden getest", klonk het vrijdag. De demarche kwam er nadat het district Jimei vorige maand met een nieuwe richtlijn wees op het gevaar van illegale handel met buitenlandse vissers op zee en eiste dat vissers én hun vangst aan een test worden onderworpen wanneer ze aan land komen.

Het Chinese beleid om het coronavirus een halt toe te roepen, is het strengste ter wereld. Terwijl de rest van de wereld met het virus tracht te leven, legt Peking zijn bevolking nog steeds herhaaldelijk langdurige lockdowns en massale tests op. Buitenlanders worden nog altijd grotendeels geweerd en wie wel het land binnen mag, moet verplicht zeven dagen in quarantaine verblijven in een hotel.

In heel wat stedelijke gebieden dienen de inwoners zich om de drie dagen te laten testen. Ze moeten een negatieve test kunnen voorleggen voordat ze winkels, markten of zelfs hun eigen appartementsgebouw mogen betreden. Iedereen die in contact komt met het virus moet zich isoleren, en wie positief blijkt, wordt in het ziekenhuis opgenomen. Waar gevallen uitbreken, worden hele wijken afgegrendeld. Alle draconische maatregelen ten spijt heeft China te kampen met een grote golf van nieuwe coronagevallen, te wijten aan de omikronvariant.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  20 augustus 2022

  Donald’s Moby Dick is in alle watertjes gewassen , zelfs in bleekwater !
  Er staat nog een nieuwe studie in de stijgers met “wijwater” onder de code naam :
  FREE WILLI !

 • Marc DE MEULEMEESTER

  19 augustus 2022

  Het is toch niet moeilijk , het is zelfs gemakkelijk :
  Genius Trump laat de vissen , de zeemeerminnen en zijn eigen Moby Dick zwemmen in bleekwater !
  Gegarandeerd COVID vrij !