Canadees bedrijf mag van overheid cocaïne verkopen

Het Canadese biowetenschappelijk bedrijf Sunshine Earth Labs heeft een vergunning gekregen om cocaïne te produceren en te verkopen. De Canadese federale gezondheidsdienst probeert via een radicale beleidwijziging de epidemie aan overdosissen in de provincie British Columbia aan te pakken. Die heeft al aan duizenden mensen het leven gekost.

Sunshine Earth Labs zei in een verklaring dat het toestemming heeft gekregen van overheidsorganisatie Health Canada om "legaal cocablad en cocaïne te bezitten, produceren, verkopen en te distribueren". Dat geldt ook voor morfine, MDMA en heroïne.

De Canadese autoriteiten verleenden in januari een wettelijke vrijstelling aan British Columbia voor het driejarige proefproject. De depenalisering moet het stigma rond drugsgebruik wegnemen, dat mensen ervan weerhoudt hulp te zoeken. British Columbia is het epicentrum van een crisis met meer dan tienduizend doden door een overdosis, sinds de provincie in 2016 een noodsituatie voor de volksgezondheid afkondigde.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.