Canada gaat gezondheidswaarschuwing op elke afzonderlijke sigaret plaatsen

Canada wil dat er op elke afzonderlijke sigaret een gezondheidswaarschuwing komt. De bedoeling is dat de maatregel vanaf 1 augustus geleidelijk wordt ingevoerd, zo heeft de Canadese regering meegedeeld.

De sigaretten zullen boodschappen bevatten als "vergif bij elk trekje", "tabaksrook schaadt kinderen" en "sigaretten veroorzaken kanker". Canada is het eerste land ter wereld dat die maatregel invoert.

Ook de gezondheidswaarschuwingen op de pakjes zullen blijven bestaan. "Door deze moedige maatregel zullen gezondheidswaarschuwingen vrijwel onvermijdelijk zijn en een krachtige herinnering vormen aan de gevolgen van roken", zegt Carolyn Bennett, de Canadese minister van Gezondheid en Verslavingen.

De minister wijst erop dat sommige jongeren zijn beginnen te roken nadat ze één sigaret van iemand hadden ontvangen. Op die manier kwamen ze in eerste instantie dus niet in aanraking met de gezondheidswaarschuwingen die op de pakjes staan.

Canada was in 2000 ook al het eerste land ter wereld dat plaatjes en teksten op pakjes verplichtte om bewustzijn te creëren over de gevaren van roken.

De regering wil het aantal rokers in het land tegen 2035 terugdringen tot 5 procent, wat neerkomt op ongeveer 2 miljoen mensen. Momenteel rookt nog 13 procent van de Canadese bevolking.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    01 juni 2023

    Elke arts met een beetje verantwoordelijkheidsgevoel is “ patiënten “ kwijt omdat hij/zij wees op de gevaren van sigaretten- en alcohol- verslaving !
    Je hebt natuurlijk met geen enkele “ patient “ problemen als je ze altijd HUN gedacht geeft !