Bijna 26.000 5- tot 11-jarigen kregen al coronaprik

Net geen 26.000 5- tot 11-jarigen hebben in Vlaanderen al een coronaprik gekregen. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag meegedeeld op een persconferentie over de vaccinatiecampagne.

Op 30 december werd de vaccinatiecampagne van 5- tot 11-jarigen op gang getrapt in het Vlaams-Brabantse Gooik. Sindsdien kregen 25.796 kinderen een eerste coronaprik, goed voor iets meer dan 5 procent.

Het Agentschap deelde ook cijfers over het aantal no shows en het aantal expliciete weigeringen, al werd er benadrukt dat het nog zeer voorbarig is om daar al te grote conclusies aan te verbinden. Op de 495.875 uitnodigingen gaat het voorlopig om 13.625 weigeringen (2,75 procent). Het aantal kinderen dat niet kwam opdagen op hun afspraak ligt voorlopig op 3.861, op een totaal van 31.305 gepasseerde afspraken.

Dirk Dewolf, de administrateur-generaal van Zorg en Gezondheid, deelde voorts mee dat de responsgraad voor de uitnodigingen die voor 1 januari 2022 werden verstuurd op 37,61 procent ligt. "Dit cijfer blijft wel elke dag toenemen", klonk het. Daarbij dient rekening gehouden te worden met het feit dat de uitnodigingen hoofdzakelijk via de post verstuurd worden en er daar dus wel wat vertraging op kan zitten. Bovendien werden de meeste kinderen pas de afgelopen twee weken uitgenodigd."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.