Biden "verontwaardigd en bedroefd" door raketaanval op ziekenhuis in Gaza

De Amerikaanse president Joe Biden heeft met ontsteltenis gereageerd op de verwoestende raketaanval op een ziekenhuis in de Gazastrook. Biden zei dinsdagavond (lokale tijd) in een schriftelijke verklaring van het Witte Huis dat hij "verontwaardigd en diep bedroefd" was over de explosie in het ziekenhuis en het verschrikkelijke verlies aan mensenlevens dat daardoor ontstond.

Onmiddellijk nadat het incident bekend werd, sprak hij met de Jordaanse koning Abdullah II en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en droeg hij zijn team op om verdere informatie te verzamelen over wat er was gebeurd.

"De Verenigde Staten zijn ondubbelzinnig toegewijd aan het beschermen van burgers tijdens conflicten, en we rouwen om de patiënten, het medisch personeel en andere onschuldige mensen die bij deze tragedie zijn omgekomen of gewond", vervolgde de verklaring.

Biden vertrok dinsdagavond naar Israël, waar hij vandaag naar verwachting een kort bezoek zal brengen. De Amerikaanse president zou oorspronkelijk woensdag naar Jordanië reizen voor een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas, de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi en de Jordaanse koning Abdullah II. Nadat de raket het ziekenhuis in de Gazastrook had getroffen, werd de bijeenkomst in Jordanië echter geannuleerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    19 oktober 2023

    Gelukkig hebben we VladiMIR en Bibi nog om de nazi’s te bestrijden !