Biden ondertekent klimaat-, zorg- en belastingwet

President Joe Biden heeft zijn handtekening gezet onder een zwaarbevochten wet die draait om klimaat-, belasting- en gezondheidszorgmaatregelen. Beide kamers van het parlement ging onlangs na anderhalf jaar van onderhandelingen akkoord. Biden zei in een toespraak dat zijn beleid gaat om het brengen van welvaart aan gewone huishoudens, werkgelegenheid en het beschermen van democratie.

Het pakket ter waarde van 430 miljard dollar zorgt voor de "grootste stap ooit op het gebied van klimaat", aldus Biden. Het moet Amerikaanse gezinnen steun bieden nu de kosten voor zaken als energie en medicijnen stijgen.

Verzekerde ouderen gaan volgens Biden veel minder betalen voor medicijnen op recept, maximaal 2.000 dollar per jaar. Grote bedrijven gaan veel meer belasting betalen, verzekerde hij.

Het pakket is mede door verzet vanuit zijn eigen Democratische Partij afgezwakt, maar Biden tekende de wet omringd door klappende medewerkers met een grote glimlach.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    17 augustus 2022

    VladiMIR en Rocketman , idolen van Donald Fuck , hoeven niet zoals Regy te bedelen :
    “ waar blijven die handjes “!