Biden fit genoeg om taken uit te voeren, oordeelt zijn arts

Joe Biden is "fit genoeg" om zijn taken uit te voeren en heeft geen belangrijke veranderingen in zijn gezondheid ervaren. Dat heeft zijn arts gemeld na de jaarlijkse gezondheidscontrole van de 81-jarige president. Biden "is nog steeds geschikt voor zijn taak en neemt al zijn verantwoordelijkheden op zich zonder enige vrijstellingen of aanpassingen", zei de arts van het Witte Huis, Kevin O'Connor. "President Biden is een gezonde, actieve en sterke 81-jarige."

Met het onderzoek is bekendgemaakt dat Biden vanwege slaapapneu tegenwoordig een apparaat gebruikt om zijn luchtwegen 's nachts vrij te houden om beter te kunnen slapen. Ook heeft de president in het afgelopen jaar een wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan. Biden heeft verder last van kleine kwaaltjes, zoals stijfheid bij het lopen als gevolg van slijtage aan zijn wervelkolom. Maar daarin zijn geen grote veranderingen ten opzichte van vorig jaar, aldus het rapport.

De president bracht woensdag in de voormiddag twee en een half uur door in het militaire ziekenhuis Walter Reed, in Washington. Het ging om zijn laatste jaarlijkse controle voor de presidentsverkiezingen van november. "De dokters vinden dat ik er jong uitzie", grapte Biden na zijn onderzoek tegenover journalisten. 

De Democraat is kandidaat voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten, maar de peilingen wijzen uit dat de leeftijd van Biden het grootste struikelblok is voor kiezers die twijfelen aan zijn capaciteiten om een tweede mandaat op te nemen. Dat hij af en toe struikelt of al eens verward overkomt tijdens zijn publieke optredens, doet zijn imago ook geen goed.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  29 februari 2024

  Hij mag zijnen tweeden ambtstermijn vergeten , dank zij zijn leveringen van
  Paaseieren aan de Joden om boven den Gaza vreugde te brengen !
  “ Joe Jezus of Barabas Trumo ?” ?
  “ Geef ons maar Trump “ zal de “ MOB “ zeggen !