Wie wordt de nieuwe medische wielerkampioen van België?

Na enkele jaren windstilte pikt de Belgische Medische Wielerkring de draad weer op voor het Belgisch Kampioenschap van (para)medici.

Voorzitter Etienne Van de Velde (tandarts) en zijn broer Dirk Van de Velde (huisarts-sportarts), beiden uit Eeklo, zetten er samen hun schouders onder. Zij vormen het dagelijks bestuur van de wielerkring.

Dr. Kris Vandermieren (huisarts-sportarts) uit Herselt, toont zich alvast enthousiast. Hij getuigt: “Ik moet als titelverdediger in mijn leeftijdscategorie de handschoen opnemen en zal mijn vel duur verkopen.” Of bloemenmeisjes nog toegelaten zijn in de nieuwste editie? “Jazeker. En niemand zal er frivoliteiten mee uithalen in de stijl van Peter Sagan”, lacht hij. Tegelijk volgt ook een waarschuwing: “Dopingcontrole is mogelijk zoals bij elke wedstrijd.” Misschien moeten we Hans Cooman van de Vlaamse dopingcontrole eens contacteren om eventueel een pint te komen drinken. Dan kan hij zijn valiesje ook meebrengen”, klinkt het guitig.

Er is een algemeen podium voor de eerste drie van de wedstrijd. Extra zijn er vier leeftijdscategorieën, drie voor de heren (25-40), (41-55), (56-70) en eentje voor de dames. Per categorie krijgt de winnaar een trui en zijn er drie medailles. Een apart klassement artsen-tandartsen wordt opgemaakt. De eerst geklasseerde bij de min 50 en die bij de plus 50 krijgen een trui. “Dus moeten de artsen zich niet laten afschrikken door beter getrainde kinesitherapeuten en verpleegkundigen. Delven ze het onderspit, dan nog is er een kampioen binnen de beroepsgroep,” licht voorzitter Van de Velde toe.

Vooraf kunnen deelnemers best deze afspraken in de oren knopen voor een ordelijk verloop. Mogen zeker niet deelnemen: medisch gecompromitteerde sporters zoals sporters met pacemaker/defibrillator (wegens organisatorische aansprakelijkheid). Puffers zijn niet welkom.

De valhelm is verplicht, net als koerskledij. En uiteraard: enkel niet-gemotoriseerde koersfietsen worden toegelaten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.