Nieuwe namen Beroepscommissie klinische biologie

Vandaag werden de namen gepubliceerd van de leden van de Beroepscommissie voor klinische biologie, volgens een ministerieel besluit van minister Vandenbroucke dat dateert van 13 november.

Worden benoemd tot voorzitter, respectievelijk ondervoorzitter van de Beroepscommissie voor klinische biologie voor een mandaat van 5 jaar :
De heer Weekx uit Aartselaar en de heer De Schouwer uit Brecht.
Leden, respectievelijk plaatsvervangende leden van de Beroepscommissie voor klinische biologie voor een mandaat van 3 jaar, die de wetenschappelijke kringen vertegenwoordigen of die beroepshalve bijdragen tot de ontwikkeling van de disciplines van klinische biologie, of betrokken zijn bij het beleid inzake Volksgezondheid of verzekering voor geneeskundige verzorging:

  • de Heer André uit Brussel, mevr. Van Dievoet uit Tervuren, mevr. Anckaert uit Lennik, mevr. Wybo uit Mechelen, mevr. Martiny uit Brussel, mevr. Fillée uit Sombreffe, mevr. Hayette uit Diest, de heer Gadisseur uit Embourg.

Erkend in de klinische biologie, voorgedragen door de beroepsverenigingen van de artsen en apothekers:

  • Mevr. Cooreman uit Hove, mevr. Bruyland uit Kortrijk, de heer Frederic uit Chaumont Gistoux, de heer Laffut uit Lier, de heer Maurissen uit Zutendaal, de heer Minon uit Luik, de heer Penders uit Maasmechelen, de heer Eerens uit Genk.

De heer Capron en de heer Pairoux worden benoemd tot respectievelijk secretaris en adjunct-secretaris van de Beroepscommissie voor klinische biologie.

Dit besluit gaat in op 20 december 2023.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.