Nieuw op 1 oktober - Apothekers mogen griepvaccin voorschrijven aan wie wil

Vanaf 1 oktober mogen apothekers het griepvaccin voorschrijven aan iedereen die dat wil. Vorig jaar konden ze het vaccin alleen voorschrijven aan mensen van 50 jaar en ouder. Deze maatregel vergroot hun publiek, heet het.

Apothekers zullen de derdebetaler kunnen toepassen op alle doelgroepen, waaronder risicogroepen, gezondheidswerkers en 50-plussers.

Deze maatregel, die het traject van de patiënt moet verkorten en de vaccinatiegraad verhogen, zal na de griepvaccinatiecampagne worden geëvalueerd door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) en kan worden verlengd afhankelijk van de resultaten. Dit jaar zou er geen vaccintekort mogen zijn volgens de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). Binnenkort zullen namelijk 3,8 miljoen doses naar de apotheken worden gestuurd, d.w.z. 900.000 meer dan vorig jaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Anthony CORNELISSEN

    27 september 2021

    Jaren geleden hebben de apothekers de laatste artsen met een officina het zwijgen opgelegd; nu zijn ze bezig onze job af te pakken. Maar als ik zie hoeveel stommiteiten apothekers al verkocht hebben met doktertje te willen spelen, dan staan er ons nog tragische jaren te wachten.
    Schoenmaker blijf bij je leest.
    Tony