Brusselaars kunnen coronavaccin ook krijgen bij huisarts

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen mensen nu ook bij de huisarts langsgaan om een coronaprik te krijgen. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) vandaag.

In het Brussels gewest werd er al langer gevaccineerd in vaccinatiecentra, via mobiele teams, lokale vaccinatieposten en zogenaamde Vacci-Bussen.

Nu komt daar voor de inwoners dus nog een optie bij: de huisarts. Dat betekent dat mensen voor hun inenting nu een beroep kunnen doen op een vertrouwenspersoon, en de hoop is dat dat mensen die twijfelen, over de streep kan trekken.

De huisartsen (zowel in individuele praktijken als in groepspraktijken of medische centra) beslissen zelf of ze willen inenten of niet, omdat dat voor hen "een niet te onderschatten extra werklast is", aldus de GGC. Dus alvorens naar de huisarts te stappen, is het beter eerst contact op te nemen om er zeker van te zijn dat hij of zij wel degelijk prikjes zet.

De huisartsen kunnen sinds maandag dosissen van de vaccins van Johnson & Johnson of Pfizer bestellen. Ze krijgen ook het nodige materiaal: spuiten, injectienaalden, een zoutoplossing om het Pfizer-vaccin te verdunnen en vaccinatiekaartjes. Ze moeten de vaccinaties registreren in VaccinNet.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie werkte voor het aanbod samen met de Federatie van Brusselse Huisartsenverenigingen (FBHAV), de Fédération des Maisons Médicales (FMM) en de Brusselse Huisartsenkring (BHAK).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Dirk VAN DAMME

  27 juli 2021

  Ineens is wel mogelijk wat wij van meet af aan met veel Vlaamse huisartsen bepleit hebben. Wat een verspilling van mensen en middelen in de vaccinatiecentra!

  Dirk Van Damme

 • Hilde DE SMET

  22 juli 2021

  De houdbaarheid, de temperatuur, enz. plots geen obstakel meer? Het klinkt al even bizar als 'Je voelt je ziek, kom vooral niet naar de dokter'.

 • Anne-Marie VAN DER LINDEN

  21 juli 2021

  Eindelijk…..preventie en vaccinatie in het bijzonder behoort tot de basistaken van de huisartsen. Nooit verstaan waarom die volksverhuizing naar vaccinatiecentra nodig was… zeker voor de ouderen die zich niet konden verplaatsen betekende dit een belasting voor de familie